Välkommen till mig!

tisdag 4 januari 2011

Herregud så skönt!

Oj, oj så skönt det är nu! Precis nu i denna stund känns det så bra. Nu är glada julen slut, slut, slut. Dottern har klätt av granen. Sönerna har burit ut den barrande granen (vad ska nu kattungarna ligga under?) Alla tomtar är nerpackade i kartonger där de ska sova sött i ett år. Alla stjärnor, ljus, julkuddar och julprydnader är bortplockade. Nya kuddar inhandlade och ligger fint på soffan. De röda gardinerna är ett minne blott. De röda servetterna är utbytta mot ljust gröna. Vi har dammtorkat, dammsugit, skurat, strykt och nu ÄNTLIGEN är julen borta. För hur fantastiskt mysigt jag än tycker att det är att ta fram julsakerna så är det så skönt när det blir som vanligt igen. Det är verkligen så att jag tycker att det är mysigt tills en dag då jag plötsligt ser på alla juliga saker och nästan kräks åt det röda, mysiga och glittriga. Helt plötsligt känns det bara så fel. Jag vill ta bort, skala av och göra det vitt och fint igen. Nu är det gjort! Tack för hjälpen hela familjen!

Åkte på stan en sväng för att byta storlekar på sonens jul-tröjor. Men icke sa nicke! Det gick absolut inte att hitta rätt storlek eller ens likadana tröjor. Så sonen blev helt plötsligt 3 tröjor fattigare. Jag tror att vi avvaktar några veckor och sen shoppar vi nya "vår-tröjor" som då förhoppningsvis kommit in till affärerna. Julreor är inget för mig. Jul-reor är absolut inget för sonen ;)

Idag är jag extra glad för att det finns läkare som kan hjälpa till när man behöver. Sonen var inte så glad åt att stiga upp "redan före 10" för att åka till läkaren :) Stackars, stackars liten :) Snacka om att vi vänt på dygnet, hela familjen, men mest sönerna. De vaknar vid 13-15-tiden på dagarna. Jag bara orkar inte tjata på dem att stiga upp. Tids nog (väldigt snart, ha, ha) kommer de nog att känna på hur det känns att vakna på morgonen igen. Läkarbesöket gick bra, sonen fick medicin han ska äta i några månader.

Jag är också extra glad över att lille Sigge ska få nya ägare om några veckor. Han ska flytta till en jättebra familj i Piteå. Det känns toppenbra! Extra bra att han flyttar till några som vi känner! 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med mina nya kuddar och se nåt bra på tv. Inte helt fel!

Ha en fin kväll alla! <3
/ Å

Pang, bom, krasch så åkte pepparkakshuset i soporna.

Lille Sigge valde så klart att ligga på den nyaste och dyraste kudden :)

Skönt att vila, tycker Sigge. Här ligger han nog och tänker på sin nya familj som han ska få.

Visst är mina nya kuddar snygga!

2 kommentarer:

  1. Sjukt snygga! Lägg undan dem när vi kommer så inte nåt av mina barn dreglar på dem... ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag paketerar in kuddarna i plastfolie innan ni kommer :)

    SvaraRadera