Välkommen till mig!

tisdag 26 oktober 2010

Om 30 år då....!!

På radion idag hörde jag en intervju med en man som forskat kring makt i samhället. Han var övertygad om att om 30 år har kvinnorna makten i samhället. Han sa att de maktmedel som män använt under åren (t.ex. fysisk styrka) har blivit gammalmodiga och inte fungerar längre. (Tyvärr försöker en del män fortfarande utöva makt med fysisk styrka!) Kvinnor har även tagit makten över barnafödandet genom preventivmedel. Forskaren sa att samhället behöver barn och eftersom kvinnor föder barn, så behöver samhället kvinnorna. Samhället behöver alltså lyssna på vad kvinnorna vill och behöver. Låter det inte bra, så säg! Kanske blir världen lite mjukare, lite mer inlyssnande och alldeles alldeles fantastisk! Om 30 år då är det extra mycket girlpower!! 


Dagen har i övrigt bjudit på ca 90 sidor skollag och 100 sidor ny läroplan. Har inte läst allt, men har i alla fall börjat.... Rom byggdes ju inte heller på en dag ;) Nya läroplanen (Lgr 11) verkar bra och genomtänkt.Vad gäller de olika målen i de olika ämnena kan man vid en första anblick sätta kaffet i vrångstrupen. Det är MYCKET man ska hinna med under de tre första åren! Många fler mål att arbeta mot och uppnå. Speciellt vad gäller naturkunskap och samhällskunskap, ja även musik. Tänk att man nu ska bli proffs på ännu fler ämnen och kunskaper. Tur att man arbetar tillsammans med andra proffsiga pedagoger. Tillsammans kan vi! 


Dagens träning gick fint. (Fast herregud så tråkigt det är att springa! Fast skönt att bli trött och svettig :) Nu blir det thé och sconesmys med hela fina familjen och fina svärsonen. Tack snälla Maja för att du bakar och gör det trevligt för oss! Love! 


Ps. VM-bläckfisken Paul har dött. Viktigt vetande, eller så inte....


/ Å




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar